Dagen närmar sig sitt slut och jag ska snart lägga mitt huvud på kudden men innan de ska jag packa lite inför imorgonbitti för då bär det av till Allingsås, där vi ska spendera helgen, det ser jag fram emot!! 
 
Idag blev det en heldag i skolan med en massa praktiska övningar. Dagen började mindre bra då vårat tåg var inställt, så en timme fick vi spendera på centralen i väntan på nästa tåg. Efter 40 minuters tågåkande fick vi byta till 40 minuters bussresa men senså, så var vi framme. 
Skönt att rensa skallen med ett skivstångspass när jag kom hem! Det behövs efter en lång dag. 
 
Recept på riktigt smarriga kakor med en fantastisk kola och chokladtopping. 
 
Botten:
4 dl mjöl
1/2 dl socker
125 gram mjukt smör
Blanda ihop ingredienserna och tryck ut i en form. Grädda i ugnen i 20 min 175 grader.
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde 
1/2 dl sirap
Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka i ca 45-50 min tills kolan känns lagom seg, den ska inte bli för seg. Häll över kolan på mördegsbotten och låt svalna i kylen i ca 10-15 min. 
Topping:
200 gram mjölkchoklad
1 dubbeldaim
Smält chokladen i vattenbad och häll på kakan. Krossa daimen och strö på. Låt svalna och skär sedan i bitar.
Såå goda!!!! 
 

Kommentera

Publiceras ej