Blev ett par timmar extra på jobbet idag, men det gjorde inget för dagen rulla på i bra fart. Efter jobbet svida jag om till träningskläderna och stack iväg på sista skivstångspasset för denna vecka, bra sätt att fira in helgen på!
Idag blev det bli premiär med hemmagjord pasta. Fick en pastamaskin av mitt hjärta i födelsedagspresent och den kommer att användas väl. Gott blev det och så är det ju roligare när man gjort pastan från grunden. Vi hade tänkt att gå på bio idag men vi känner mer för en hemmakväll i soffan framför serier och med en massa gottigheter. 

Pastadeg 2 port;
2 dl durumvetemjöl
1 ägg
0,5 dl vatten
0,25 msk rapsolja
1/2 tsk salt
Vispa mjöl och ägg med en degvisp. Tillsätt vatten, olja och salt och vispa ytterligare lite. Avsluta med att knåda degen till en smidig deg och rulla den sedan till en boll. Lägg degen under en bakduk i ca 30 minuter.
Dela degen i två delar och tryck ut med handflatan. Rulla igenom degen genom det första (grövsta) läget och låt de torka på en handduk i 10 min. Rulla sedan genom pastan i den pastasort du vill ha. Låt torka ytterligare i 10 min. Koka sedan pastan i 3 minuter.


Marinad;
Olivolja
Soja
Vitlök
Flingsalt, svartpeppar
Färsk basilika och timjan
Chiliflakes
Honung
Stek fläskfilén i 200 grader 15-20 minuter.

Champinjon & rödvinsås;
Ett gäng färska champinjoner
En bit purjolök
1/2 gul lök
200 gram Philadelphiaost
1 dl vatten
1/2 dl rödvin
2 msk parmesanost
2 vitlöksklyftor
1 msk oxfond
1 msk soja
Salt & svartpeppar
Skär champinjonerna i grova bitar och stek i smör tillsammans med lök och purjolök. Tillsätt Philadelphiaosten och vattnet och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och låt stå och puttra ett tag så smakerna hinner gotta till sig.
Servera med pastan, bladspenat/ruccola, skivad fläskfile, plommontomater och parmesanost.
Heeelt okej fredagsmiddag, mmm!!


Kommentera