Till middagen fick vi sällskap av Anders som är på besök här i Stockholm. Köttfärspaj med paprika och purjolök blev det. 
 
Pajdeg:
2 äggulor
50 gram mjukt smör
1/2 dl sesamfrön
3 dl dinkelmjöl
2 msk vatten
Vispa och tryck ut degen i en pajform. Låt vila i kylen en stund. Grädda sedan i 10 minuter i 225 grader. 
 
Fyllning:
Nötfärs
1 gul lök
1 tsk samba olek
En skvätt soja
1 msk oxfond
Salt, svartpeppar, vitpeppar
 
Topping:
100 gram Philadelphiaost
1 dl turkisk yoghurt
1 dl grädde
1/2 röd paprika
En bit purjolök 
2 dl riven ost
Blanda ihop ingredienserna och bred på köttfärsen. Toppa med riven ost. Gratinera i ca 20 minuter tills osten fått färg.
En glassig efterrätt blev det, recept kommer imorgon! Nu är det Kvällsmys som gäller!

Kommentera

Publiceras ej