De absoluta favoriterna vid cafébesök är självfallet biskvier, ett standardval! Och att baka egna biskvier blir självklart snäppet bättre. Denna gång blev det nutella i smörkrämen. Mummsmumms!

Ca 15 biskvier
Mandelbotten;
1 dl mandel
1 äggvita
Lite vatten
1/2 dl socker
1/2 dl florsocker
Skålla och mixa mandeln. Tillsätt äggvita, socker, florsocker och lite vatten. Spritsa/klicka ut till små bottnar på ett bakplåtspapper och grädda i ca 15-20 min.

Nutellafyllning;
75-100 gram mjukt smör
1 äggula
1 dl florsocker
En stoor sked nutella
Alla ingredienser ska vara rumstempererade för att få bästa resultat. Blanda ihop alla ingredienser till en slät kräm. Bred smörkrämen toppigt på undersidan av biskvibottnarna när de svalnat. Ställ i frysen för att stelna.
150-200 gram mörk marabo choklad
Smält chokladen i en liten skål och doppa sedan biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylen.



2 kommentarer
coffeeandcupcake.blogg.se
07 Mar 2014 15:29
Så gott :)
Viola
07 Mar 2014 15:30
åh men herregud vad gott!
Kommentera