I vanliga fall brukar det vara pulled pork men hjortstek gick alldeles utmärkt bra. Och det var nog bland tio topp listan över favvomaten. Riktigt gott!

On the morning;
Hjortstek
1 msk paprikapulver
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 tsk cayennepeppar
3 hackade vitlöksklyftor
Blanda ihop ingredienserna. Hacka steken med en gaffel och knåda in kryddorna. Lägg steken i en gryta och täck med plastfolie, ställ in kylen i någon timme.
Sätt på ugnen på 120 grader och ställ in steken i ca 7-8 timmar. Efter ca halva tiden häller du på marinadsåsen och delvis med vatten hela tiden. När köttet är klart drar du isär det med en gaffel.
Marinadsås;
1,5 dl chilisås
1 dl olivolja
1,5 msk balsamico
1 msk crème de balsamico
1 msk oxfond
2 msk dijonsenap
ca 2 dl vatten


Coleslaw
3-4 dl riven vitkål
1 tunnt skivad rödlök
1 tunnt skivat äpple
1/2 dl majonäs
1/2 dl turkisk yoghurt
Flingsalt & svartpeppar
Riv vitkålen med en osthyvel och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylen en stund innan servering
Tomatsalsa;
1 tomat
1/2 gul lök
1-2 msk olivolja
Flingsalt & svartpeppar
Finhacka tomat och lök och blanda ihop med övriga ingredienser.
Vitlökssås;
1 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 vitlök
Cayennepeppar
Vitpeppar

Kommentera