I vanliga fall brukar det vara pulled pork men hjortstek gick alldeles utmärkt bra. Och det var nog bland tio topp listan över favvomaten. Riktigt gott! 
 
On the morning;
Hjortstek
1 msk paprikapulver
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 tsk cayennepeppar 
3 hackade vitlöksklyftor 
 
Blanda ihop ingredienserna. Hacka steken med en gaffel och knåda in kryddorna. Lägg steken i en gryta och täck med plastfolie, ställ in kylen i någon timme. 
Sätt på ugnen på 120 grader och ställ in steken i ca 7-8 timmar. Efter ca halva tiden häller du på marinadsåsen och delvis med vatten hela tiden. När köttet är klart drar du isär det med en gaffel. 
Marinadsås;
1,5 dl chilisås
1 dl olivolja
1,5 msk balsamico
1 msk crème de balsamico
1 msk oxfond
2 msk dijonsenap
ca 2 dl vatten
 
Coleslaw 
3-4 dl riven vitkål 
1 tunnt skivad rödlök
1 tunnt skivat äpple
1/2 dl majonäs
1/2 dl turkisk yoghurt
Flingsalt & svartpeppar
Riv vitkålen med en osthyvel och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylen en stund innan servering 
 
Tomatsalsa;
1 tomat 
1/2 gul lök
1-2 msk olivolja
Flingsalt & svartpeppar 
Finhacka tomat och lök och blanda ihop med övriga ingredienser.
 
Vitlökssås;
1 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 vitlök 
Cayennepeppar 
Vitpeppar
 

Kommentera

Publiceras ej