Tacos blev det idag, det är ju så gott! konstigt att man aldrig tröttnar på det. 
Äntligen! 
Garderoberna är på plats! nu börjar det bli lite ordning och reda, skönt!  
Pepparkakor och lussebullar har jag bakat idag, så en julfika med glögg och nybakta lussebullar blev det under dagen. 
Nu blir det slapp framför tv:n och lördagsgodis 
Lussebullar 10-15 st beroende på storlek:
25 gram jäst
75 gram Smör
2 1/2 dl Mjölk
En nypa salt
6-7 dl Mjöl
125 gram kesella
1 dl sirap
3 påsar saffran 0,2 gram
Smula jästen, smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervärme. Häll över jästen och rör om. Tillsätt kesella, sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Jäs under bakduk i 45 min. Forma sedan degen till lussekatter och låt jäsa ytterligare 30 min. Pänsla på uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 
225 grader 5-8 minuter
 
Pepparkaksdeg
150 gram smör 
1 dl sirap
2 dl socker 
1 dl grädde
1 msk kanel
1 msk ingefära 
1 msk birkabonat
0,5 msk malda nejlikor
6 dl mjöl
Smält smör och rör i sirap och socker. Häll upp i en bunke och låt svalna något. Rör i kryddorna och mjölet, spara nån dl till utbakningen. Låt vila i kylen under natten. 
200 grader 5 min.